Agyagozás - Piliscsévi Játékpark

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Agyagozás

A JÁTÉKPARKRÓL...

A foglalkozás egyik fő célja a gyerekek megismertetése az agyaggal és az agyagozási technikákkal a Piliscsévi Játékparkban. Saját kezükkel készíthetnek el kis díszeket, plaketteket, amikre mivel ráírják a nevüket (ovisok a jelüket) büszkén mutogathatják otthon, a megszerzett fazekas tudásuk gyümölcsét! :-)

Természetesen nem csak a napi programunk részeként tartunk agyagos foglalkozásokat, kérésre elmegyünk óvodákba vagy iskolákba, és a helyszínen foglalkozunk a gyerekekkel kéziagyagozás témáiban.
A kéziagyagozás témái lehetnek állatfigurák, mesejelenetek, malacpersely, szobrocskák, vagy karácsonyi témák, mint például betlehem különböző változatokban, adventi koszorú, téli jelenetek, hóember fenyőfával, plakettek, fedeles dobozka, ceruzatartó, stb.

Rendezvényekre a korongsorokat is elszállítjuk, így egyszerre több gyermek, vagy felnőtt korongozhat.
Korongozásra főként a nyári táborainkban nyílik lehetőség, a siker eléréséhez szükséges idő okán, ahol megismerhetik a gyerekek a korongozás fogásait. Kis segítséggel egyszerűbb tárgyakat készíthetnek, mint például gyertyatartó, kis tál, váza stb.

Az agyaggal és a korongozás vagy kézi agyagozás művészetével koránt sem laikusként foglalkozunk, hiszen a család két tagja is fazekas népi iparművész, akik sokéves tapasztalatukkal támasztják alá ennek a foglalkozásnak a szakmaiságát.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz