Titokszoba - Piliscsévi Játékpark

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Titokszoba

A JÁTÉKPARKRÓL...

A TITOKSZOBA elnevezést a gyerekek adták, mivel ebben az elsötétíthető szobában számukra (és gyakran a felnőttek számára is) nagyon furcsa dolgok történnek...

Mik ezek a furcsa dolgok...?
Nem is gondolnánk, hogy mennyi van! Foglalkozunk a fénnyel, hangokkal, elektromossággal, optikai és érzéki csalódásokkal, alapvető fizikai jelenségekkel, amik a gyerekek számára valóban a titkok és csodák, de megkockáztatjuk, hogy némely esetben a varázslatok világát képviselik itt, a Piliscsévi Játékparkban.
Ez nem tanóra, hanem közös felfedezés, és ki ne szeretné lerántani a leplet a hihetetlennek tűnő dolgokról? Ez bizony az Ő számukra maga a felfedezés!
Gondoljunk csak bele! Ha valamit (egy kis segítséggel ugyan) felfedezünk, mert felébresztette a fejünkben a "miért kukacot" akkor az lehet unalmas? Ugye nem! Ráadásul, ha valamit sikerül felfedeznünk, akkor tanulunk? Bizony! ...és úgy, hogy észre sem vettük...! :-)
Ebben az ismertetőben fel tudnánk sorolni kísérleti eszközök neveit, nagy természettudósokról elnevezett jelenségeket, de a gyerekek számára átadni kívánt dolgok lényege a Piliscsévi Játékpark szemszögéből nem ez. A lényeg, megismertetni velük a korosztályuknak megfelelő módon és szinten a felfedezés, a megértés, a tudás gyarapításának élményét viccesen, játékosan, nevetve, hogy mindezt ne tuszkolni kelljen a buksikba, hanem Ők maguk akarják elsajátítani...
Ugye, ez jó dolog...?

...nos, erre való a TITOKSZOBA a Piliscsévi Játékparkban...

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz